Opleiding, supervisie en leertherapie

Ik ben geaccrediteerd door de beroepsverenigingen FGZP, VGCT, NIP en VEN en verzorg opleiding, supervisie en leertherapie in het kader van de opleidingen tot:

  • Klinisch Psycholoog BIG
  • GZ psycholoog BIG
  • Cognitief Gedragstherapeut (VGCT)
  • Cognitief Gedragstherapeutisch Werker (VGCT)
  • Kinder- en Jeugdpsycholoog (Specialist) NIP
  • Orthopedagoog generalist nvo (tijdelijke wegingsregeling)
  • PCIT therapeut

“Studenten, supervisanten en leertherapiecliënten steeds beter laten worden, dat is wat ik wil bereiken. Wat gaat al goed en wat kan nog beter? Eigenlijk gaat het er, net als bij de behandeling van cliënten, om dat je overzicht creëert. Dat je met elkaar iets heel systematisch uitpluist en analyseert en zo steeds verder komt. Daarom ben ik soms streng, maar er wordt ook veel gelachen.” “Het opleiden van collega’s geeft veel voldoening. Immers, elke deskundige collega zorgt voor effectieve behandelingen. Centraal staan informatieoverdracht èn inhoudelijke discussies aan de hand van relevante en recente literatuur. Dit draagt bij aan de ontwikkeling tot een stevige, deskundige professional”

Activiteiten

2021

Rinogroep Utrecht basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (30 uur): vanaf april 2021

Bureau Peers vervolgcursus mediërende Cognitieve Gedragstherapie bij (ernstig) verstandelijk beperkte kinderen, jeugdigen en volwassenen: vanaf september 2021

2022

Rinogroep Utrecht basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (30 uur blended): vanaf april 2022

Bureau Peers Incompany opleidingen zie www.bureaupeers.nl 

 

“Elke supervisiesessie met Willemine was een klein feestje. Willemine is een kei in helder en gestructureerd uitleggen. Ze is scherp in haar analyses en duidelijk zeer ervaren, ook m.b.t. de specifieke doelgroep waar ik mee werk (mensen met een licht verstandelijke beperking). Tijdens de sessies voelde ik me vaak net een spons; het is verbazingwekkend hoe je in korte tijd zo veel nieuwe inzichten, kennis en vaardigheden kunt opdoen. Supervisie bij Willemine werkt als een katalysator op je leerproces. Naast dat er hard gewerkt wordt hebben we ook veel gelachen. Ik voelde me bij Willemine direct op mijn gemak: Willemine is puur, energiek, en recht door zee: een gouden vrouw.

Lumara van Diermen

volgde supervisie in het kader van de opleiding tot GZ-psycholoog en Cognitief Gedragstherapeut

“Afgelopen jaar heb ik een fijn supervisietraject gevolgd bij Willemine. Willemine heeft veel kennis van alle verschillende analyses binnen de cognitieve gedragstherapie en heeft mij op een enthousiaste manier meegenomen in haar kennis. Zij heeft mij geleerd om de verschillende analyses functioneel in te zetten binnen het gedragstherapeutisch proces waardoor ik nu sneller op de juiste hypothese zit en de behandelduur van mijn cliënten korter is geworden. Bedankt Willemine!”

Nadia Nengerman

volgde supervisie in het kader van de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut

“Willemine Heiner is een gedreven en kundige cognitief gedragstherapeut en docent. Met veel humor weet ze pittige en soms droge theorie te vertalen naar de praktijk. Dat ze zelf put uit een enorme ervaring, is merkbaar. Door haar positieve feedback krijg je uiteindelijk het vertrouwen dat ook jij het kunt.”
Dieteke Prummel

volgde bij Willemine Heiner de Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie

“Willemine weet je goed in het cognitief gedragstherapeutisch proces te krijgen, eerst stap 1, dan 2 etc. Helpend hierin is dat zij de supervisie op een gelijke manier laat lopen als hoe je als cgt-er moet gaan werken, ze staat model.
Ze heeft veel kennis, veel ervaring, en heeft een duidelijk aanpak met veel humor.
Daarnaast heeft ze ook goed kunnen meedenken in hoe we binnen onze organisatie (een school), cognitieve gedragstherapie kunnen inzetten en welke plek het moest krijgen.
We hebben erg veel aan de supervisie gehad, een aanrader! ”

Nina Jippes en Eva Matser

volgde supervisie in het kader van opleiding tot Orthopedagoog Generalist en Cognitief Gedragstherapeut

“Willemine staat voor mij model door altijd voorbereid en goed op de hoogte te zijn van de richtlijnen en verplichtingen vanuit de beroepsvereniging. Los van het professionele is Willemine een tof mens met een heerlijk gevoel voor humor, wat de supervisie-uren leuk en ontspannen maakt.”
Sanne Barnhard

volgde supervisie bij Willemine Heiner in het kader van de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut

“Willemine stimuleert je tijdens de supervisie om niet alleen je kennis en vaardigheden als therapeut te ontwikkelen, maar ook jezelf als professional. Met haar humor en pit helpt ze je om na te denken over je eigen ontwikkeling, toekomstperspectief, om zoveel mogelijk uit jezelf te halen. Willemine is goed op de hoogte van recente ontwikkelingen en onderzoeken. Met haar veelheid aan kennis en ervaring helpt ze je om met een frisse blik naar het behandelproces van de cliënt te kijken.” 

Michelle Niessen

volgde supervisie in het kader van de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut

“Willemine heeft een heldere en verfrissende stijl van lesgeven, waarbij je merkt is dat ze veel kennis en ervaring heeft. Door er een dosis humor aan toe te voegen creëert ze een positieve sfeer in de groep. Na elke cursusdag ging ik naar huis met nieuwe inspiratie om met het geleerde aan de slag te gaan.”
Julia van Koolwijk

nam deel aan de basiscursus Cognitieve Gedragstherapie

Willemine Heiner, Klinisch Psycholoog

J. Marisstraat 1 1058 HW Amsterdam

Mail: willemine@heinerpsycholoog.nl