Opleiding, supervisie, leertherapie en begeleide intervisie

 

Ik ben geaccrediteerd door de beroepsverenigingen FGZPt, VGCT, NIP en VEN en verzorg opleiding, supervisie, leertherapie en begeleide intervisie in het kader van de opleidingen tot:

  • Klinisch Psycholoog BIG
  • GZ psycholoog BIG
  • Cognitief Gedragstherapeut (VGCT)
  • Cognitief Gedragstherapeutisch Werker (VGCT)
  • Kinder- en Jeugdpsycholoog (Specialist) NIP
  • Orthopedagoog generalist nvo (tijdelijke wegingsregeling)
  • PCIT therapeut

“Het opleiden van collega’s geeft veel voldoening. Immers, elke deskundige collega zorgt voor effectieve behandelingen. Centraal staan informatieoverdracht èn inhoudelijke discussies aan de hand van relevante en recente literatuur. Dit draagt bij aan de ontwikkeling tot een stevige, deskundige professional”

Activiteiten

Rinogroep Utrecht Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie 30 uur blended (2023 en 2024)

Bureau Peers Opleiding Cognitief Gedragstherapeutisch Werker in het ziekenhuis in het ziekenhuis (2023 in Dijklander Ziekenhuis zie www.bureaupeers.nl )

Bureau Peers Cursus Mediërende Cognitief Gedragstherapeutische Interventies voor psychische klachten bij mensen met een verstandelijke beperking (2023 uitvoering voor Cordaan zie www.bureaupeers.nl)

Bureau Peers Incompany opleidingen zie www.bureaupeers.nl

“Studenten, supervisanten en leertherapiecliënten steeds beter laten worden, dat is wat ik wil bereiken. Wat gaat al goed en wat kan nog beter? Eigenlijk gaat het er, net als bij de behandeling van cliënten, om dat je overzicht creëert. Dat je met elkaar iets heel systematisch uitpluist en analyseert en zo steeds verder komt. Daarom ben ik soms streng, maar er wordt ook veel gelachen.”

Afgelopen jaar heb ik een fijn supervisietraject gevolgd bij Willemine. Willemine heeft veel kennis van alle verschillende analyses binnen de cognitieve gedragstherapie en heeft mij op een enthousiaste manier meegenomen in haar kennis. Zij heeft mij geleerd om de verschillende analyses functioneel in te zetten binnen het gedragstherapeutisch proces waardoor ik nu sneller op de juiste hypothese zit en de behandelduur van mijn cliënten korter is geworden. Bedankt Willemine!

Nadia Nengerman

volgde supervisie in het kader van de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut

Willemine stimuleert je tijdens de supervisie om niet alleen je kennis en vaardigheden als therapeut te ontwikkelen, maar ook jezelf als professional. Met haar humor en pit helpt ze je om na te denken over je eigen ontwikkeling, toekomstperspectief, om zoveel mogelijk uit jezelf te halen. Willemine is goed op de hoogte van recente ontwikkelingen en onderzoeken. Met haar veelheid aan kennis en ervaring helpt ze je om met een frisse blik naar het behandelproces van de cliënt te kijken.

Michelle Niessen

volgde supervisie in het kader van de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut

Willemine weet je goed in het cognitief gedragstherapeutisch proces te krijgen, eerst stap 1, dan 2 etc. Helpend hierin is dat zij de supervisie op een gelijke manier laat lopen als hoe je als cgt-er moet gaan werken, ze staat model.
Ze heeft veel kennis, veel ervaring, en heeft een duidelijk aanpak met veel humor.
Daarnaast heeft ze ook goed kunnen meedenken in hoe we binnen onze organisatie (een school), cognitieve gedragstherapie kunnen inzetten en welke plek het moest krijgen.
We hebben erg veel aan de supervisie gehad, een aanrader!

Nina Jippes en Eva Matser

volgden supervisie in het kader van opleiding tot Orthopedagoog Generalist en Cognitief Gedragstherapeut

Willemine staat voor mij model door altijd voorbereid en goed op de hoogte te zijn van de richtlijnen en verplichtingen vanuit de beroepsvereniging. Los van het professionele is Willemine een tof mens met een heerlijk gevoel voor humor, wat de supervisie-uren leuk en ontspannen maakt.

Sanne Barnhard

volgde supervisie bij Willemine Heiner in het kader van de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut

Willemine is erg goed thuis in de cognitieve gedragstherapie en werkt systematisch volgens het cognitief-gedragstherapeutisch model. Ze kan dit goed uitleggen en met je oefenen, waardoor het steeds makkelijker en vanzelfsprekender wordt het zelf in te zetten. Willemine is daarnaast duidelijk en open in haar communicatie. Ik heb van haar geleerd om meer focus te kiezen in behandeling en om meer eigen grenzen te stellen en duidelijker te durven zijn naar cliënten toe. Daarnaast heeft ze veel humor, wat de supervisiesessies naast leerzaam ook leuk maakt.

Floor

volgde supervisie in het kader van de registratie Cognitief Gedragstherapeut en Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP

Elke supervisiesessie met Willemine was een klein feestje. Willemine is een kei in helder en gestructureerd uitleggen. Ze is scherp in haar analyses en duidelijk zeer ervaren, ook m.b.t. de specifieke doelgroep waar ik mee werk (mensen met een licht verstandelijke beperking). Tijdens de sessies voelde ik me vaak net een spons; het is verbazingwekkend hoe je in korte tijd zo veel nieuwe inzichten, kennis en vaardigheden kunt opdoen. Supervisie bij Willemine werkt als een katalysator op je leerproces. Naast dat er hard gewerkt wordt hebben we ook veel gelachen. Ik voelde me bij Willemine direct op mijn gemak: Willemine is puur, energiek, en recht door zee: een gouden vrouw.

Lumara van Diermen

volgde supervisie in het kader van de opleiding tot GZ-psycholoog en Cognitief Gedragstherapeut

Willemine Heiner is een gedreven en kundige cognitief gedragstherapeut en docent. Met veel humor weet ze pittige en soms droge theorie te vertalen naar de praktijk. Dat ze zelf put uit een enorme ervaring, is merkbaar. Door haar positieve feedback krijg je uiteindelijk het vertrouwen dat ook jij het kunt.”

Dieteke Prummel

volgde bij Willemine Heiner de Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie

Willemine heeft een heldere en verfrissende stijl van lesgeven, waarbij je merkt is dat ze veel kennis en ervaring heeft. Door er een dosis humor aan toe te voegen creëert ze een positieve sfeer in de groep. Na elke cursusdag ging ik naar huis met nieuwe inspiratie om met het geleerde aan de slag te gaan.

Julia van Koolwijk

nam deel aan de basiscursus Cognitieve Gedragstherapie

Houd je net als ik van eerlijkheid, openhartigheid, een warm leerklimaat en humor?! Dan ben je bij Willemine aan het goede adres voor supervisie! De supervisie van Willemine heeft een grote bijdrage geleverd aan mijn professionele vorming.  Willemine geeft je handvatten om jezelf verder te ontwikkelen als professional en als persoon. Ze denkt altijd mee en daagt je uit om het beste uit jezelf te halen. Willemine heeft goed door wie je bent en wat je nodig hebt om te kunnen groeien. Ze doorziet je valkuilen en leermogelijkheden, confronteert je daarmee en helpt je op weg om dit te verbeteren. Door het veilige en warme leerklimaat merk je dat je groei in een sneltreinvaart gaat en dat is zo fijn! Zoveel nieuwe kennis en inzichten om in de praktijk toe te passen zorgen ervoor dat je met nog meer plezier je werk uitvoert!

Daniëlle Lasker

in opleiding tot GZ-psycholoog en Cognitief Gedragstherapeut

De supervisie van Willemine kwam voor mij precies op het goede moment in mijn loopbaan en heeft mij echt een boost gegeven als therapeut. Willemine kent het cognitieve gedragstherapeutisch proces tot in de puntjes en het heeft mij geholpen om te groeien als professional. Ze is inspirerend, gedreven en vol ervaring op allerlei vlakken. Willemine is zeer gestructureerd en duidelijk in wat ze van je verwacht waardoor de sessies vaak erg effectief waren. Meestal liep ik de deur uit vol met idee over hoe ik de komende therapiesessies wilde aanpakken.

Ik gun elke supervisant een Willemine als supervisor!

Maret van der Vlies

in opleiding tot Kinder-en Jeugd Psycholoog NIP en Cognitief Gedragstherapeut

Ik heb mijn supervisie bij Willemine als een heel fijne en leerzame tijd ervaren. Willemine werkt systematisch en heeft me geleerd om heel gestructureerd te werken en mijn analyses scherp te krijgen. Ze wist me continu uit te dagen mezelf weer te verbeteren. Haar benadering daarin is er een met compassie, humor en pit. Ook hield ze me regelmatig een spiegel voor in de gesprekken, waardoor ik niet alleen het idee heb als professional te zijn gegroeid, maar ook als mens.

Carina van Jeveren-Hazenoot

GZ-psycholoog in opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut

Willemine is  één van die docenten die je in je leven tegenkomt, die belangrijke informatie overbrengt en een onuitwisbare indruk achterlaat!

Hanna Kuiper-Geurds

GZ-psycholoog, volgde de opleiding Mediërende CGT voor kinderen, jeugdigen en volwassenen met een ernstig verstandelijke beperking (Vervolgcursus VGCT i.s.w.m. Bureau Peers )

Geïnteresseerd?

Neem contact op.